Viktigt att tänka på när du anlitar en flyttfirma

Tips

Det finns många aktiva flyttfirmor runt om i hela landet, både stora och små. Planerar man att anlita en ska man för det första aldrig välja första bästa och för det andra finns det några saker som är extra viktiga att kolla upp. Om firman är försäkrad eller inte är ett exempel på en sådan sak, som kan stå en dyrt i dom fall där den anlitade firman inte är det.

Seriös och försäkrad

Tyvärr finns en del oseriösa företagare och så även inom flyttbranschen. När man letar efter en flyttfirma att anlita ska man se till att göra en liten koll innan man tar ett beslut. Genom att be om referenser bildar man sig snabbt en uppfattning om hur andra har upplevt firman samt om den känns seriös eller inte. En annan viktig sak är att se till att dom är försäkrade. I annat fall kan det bli stora problem och dessutom väldigt kostsamt om en eller flera av dina ägodelar skulle ta skada under flytten, eftersom ingen försäkring då täcker skadorna.

Vad ingår?

Om man anlitar en flyttfirma ska man alltid se till att skriva ett avtal kring vad som ingår och inte och då se till att minsta lilla detalj finns med. Ett exempel är om flyttkartonger ingår eller om man behöver betala extra för dessa, eller kanske till och med införskaffa dom på annat håll. Se till att få ett tydligt avtal och läs igenom det noggrant innan du skriver under så att det inte dyker upp några frågetecken eller överraskningar under flyttens gång.

Avtala om tid

Det är inte bara den flyttfirma man anlitar som har skyldigheter, utan även en själv. När man avtalar om tiden är det såklart viktigt att firman med tillhörande transport är på plats när det är sagt att flytten ska äga rum men det är minst lika viktigt att man själv är helt redo vid samma tidpunkt. Ingen av parterna ska behöva stå och vänta så se till att alla kartonger är packade ett tag i förväg för att inte riskera att stå och plocka bland prylar i sista minuten.

Att anlita en flyttfirma kan vara till stor hjälp men det kan också vara svårt att välja vilken man ska anlita. Det är alltid bra att lägga lite tid på att kolla runt och ta reda på några fakta innan man bestämmer sig, så att man sedan kan känna sig helt lugn och trygg under flytten.

För kontrollerade och omtyckta flyttfirmor, besök flyttfirmaigöteborg.se för mer info.

You may also like...