Betong har blivit modernt att använda i vanliga hushåll de senaste decenniet och det ger en känsla av en industriell design vilket många dras till. Trots det kalla uttrycket så är det riktigt mysigt med rätt interiör och belysning. Något att tänka över i sin köksrenovering!
Hårda och kalla
Betonggolv är hårt och kallt vilket i många hushåll inte passar sig, särskilt i barnfamiljer. Ramlar man eller tappar något på de här golvet så kommer det garanterat inte att hålla. Installerar man golvvärme i sin köksrenovering så eliminerar man problematiken med att det är kallt och med nästan de ända nackdelarna nämnda så finns det många positiva fördelar!
Miljöalternativ
Betong består bara av material från naturen och sådana material som inte tär på naturen att hämta. Det är lera, sand och kalk som betong innehåller vilket finns ett överflöd av i bår natur. Det är också ett golv som man lätt kan hålla rent plus att det inte kräver nästan något underhåll över huvud taget vilket sparar resurser och ekonomi. Så väljer man detta till sin köksrenovering är man smart!
Metod
När man planerar sin köksrenovering ingår alltid den ekonomiska biten och det kostar mellan 300-450 kronor per kvadratmeter att lägga ett betonggolv. Det är till fördel om huset är byggd på en betongplatta, man river då ut det befintliga golvet och slipar betongen under köksrenovering Stockholm. Det är slipmetoden som avgör vilken känsla som golvet kommer att få så man behöver inte tänka på vilken typ av betong som används. Man kan om man vill färga betongen när man blandar till den i fall det är så att man vill ha den i en annan nyans än grå.
Har man ett trähus och funderar på i sin köksrenovering att lägga ett betonggolv så får man anlita en fackman att avgöra om golvet är tillräckligt starkt för att gjuta med betong, det är lite upp till varje hus.
Det är inte särskilt tidskrävande i en köksrenovering att göra ett betonggolv. Det första man börjar med är att blanda till betongen och få ut den på ytan, sedan slipas den i två omgångar. Efter det så lägger man på ett vattentätt material som kallas för vattenglas vilket stelnar med betongen och ger den fina ytan. Man slipar och polerar sen ytan igen för att få det till den glans man önskar på sitt betonggolv.
Skötsel
Man behöver inte slipa betonggolv för att underhålla det så när man planerar sin köksrenovering så ska man tänka långsiktigt för betongen är där den är. Man våt-torkar golvet med såpa när man städar så ger det ett skyddande lager så att inte smuts gror in i golvet. Förutom det så behövs det ingen speciell skötsel!